GYIK blog » A harmadik, és egyben legjobb opció: székhelyszolgáltatás!

Kézzel szerkesztett ingyenes linkgyűjtemény és cikkgyűjtemény az igényes cikkek, hírek és honlapok számára.

 

A harmadik, és egyben legjobb opció: székhelyszolgáltatás!

Három problematikus tényezővel fogsz szembesülni abban a pillanatban, ahogy megalapítod a cégedet: az otthonomban, drágán egy irodában, vagy egy székhelyszolgáltatásban?

A jogszabály értelmében minden cégnek rendelkeznie kell, már a bejelentés pillanatában egy állandó, bejelentett címmel, ahol a cég hivatalos levelezését átveszik, rendezik, tárolják, megválaszolják. Ez a hely nem más, mint a cég székhelye.

Mikor dönteni kell, hogy hova jelentsük be a székhelyet, három opció közül választhatunk, ebből a harmadik, a székhelyszolgáltatás, mely a legkifizetődőbb, és a legkényelmesebb az összes körül.

Miért? A legkézenfekvőbb opció az szokott lenni, hogy a saját otthonába jelenti be a vállalkozó a székhelyét, hiszen hirtelen nem tud jobbat kitalálni, miért is rendelkezne irodahelyiséggel mielőtt megalapította volna cégét, hát persze, hogy más nem jut eszébe, csak hogy a lakásába jelentse be a vállalkozást, hiszen úgyis otthon veszi át a postás leveleit, az a legegyszerűbb, ha otthon tárolja, rendezi azokat stb, úgyis amiatt alapította a cégét, hogy ne kelljen bejárnia egy munkahelyre dolgozni, hanem otthonról, békésen végezhesse azt a munkát, amit szeret. Abba viszont nem gondol bele, hogy ezzel összemossa a munkát és a magánéletet, mely sosem kifizetődő. Nem csak hogy egészségtelen, de még ráadásul az otthonához is lesz láncolva. A saját iroda bérlése lehet hogy később indokolt lesz, amikor már a cég nagyobb, amikor már munkáltatóvá válik az ember, de első körben, vagy akkor, ha pusztán egy mikro vállalkozásban gondolkodik az ember, teljesen indokolatlan, pénzkidobás lenne egy irodát bérelni és fenntartani.

A székhelyszolgáltatás fő feladata viszont, hogy a hivatalos leveleket fogadja, kezelje és tárolja, a NAV-nak bemutassa.  A székhelyszolgáltatás tehát megkönnyíti a vállalkozók dolgát, ráadásul még pénzt és időt is megtakarít számukra.

Az ajánlott oldal:

Kapcsolódó ajánlások

  • Ehhez az ajánláshoz jelenleg 1 másik katalógus bejegyzés sem kapcsolódik.

Írd meg a véleményed!