GYIK blog » A rozsdamentes ajtó sokrétű megoldásai

Kézzel szerkesztett ingyenes linkgyűjtemény és cikkgyűjtemény az igényes cikkek, hírek és honlapok számára.

 

A rozsdamentes ajtó sokrétű megoldásai

A rozsdamentes ajtó sokrétű megoldásai rozsdamentes ajto

Rozsdamentes ajtó kórházban

Az ipari igények általában magasabbak mint a lakossági elvárások. Nincs ez másképpen az ajtók esetében sem. Bizonyos helyeken kimondottan előírás a nagyszilárdságú és jól tisztántartható rozsdamentes ajtó kiépítése, hiszen a rozsdamentes ajtó a stabil és a higiénikus jellemzők mellett, precíz illeszkedéssel és kiváló légzárással is rendelkezik.
A rozsdamentes ajtó sajátos ipari környezetbe lett kifejlesztve. Első sorban a nagytisztaságot megkövetelő vállalkozások, mint pl. az élelmiszer- vagy gyógyszeripari üzemek, gyárak és raktárak, illetve az egészségügyi intézmények, mint pl. a rendelőintézetek vagy kórházak tartanak igényt ilyenfajta ajtóra.

Alapesetben a rozsdamentes ajtó szálcsiszolt acélborítással rendelkezik, de választható laminált vagy szinterezett felülettel is. Ugyanakkor a rozsdamentes ajtó további előnye, hogy a speciális követelményekhez alkalmazkodva, akár ólombéléssel is rendelhető a helyiségekben használt röntgensugarak elnyelésének érdekében. A

megfelelő tömítés eléréséhez a rozsdamentes ajtón körbefutó szilikon gondoskodik, amely képes ideálisan nekifeszülni az ajtókeretnek, lezárva a levegő útját.
A masszív kivitele mellett a rozsdamentes ajtó képes nagyon könnyedén és halkan működni. Nyithatjuk és zárhatjuk manuálisan, kézzel, de kényelmesebb és helyenként gazdaságosabb az automata rozsdamentes ajtó választása. Ehhez egy ajtónyitó automatika kerül beépítésre, amely a rozsdamentes ajtó gyors, ugyanakkor halk és lágy működtetésére hivatott.

Természetesen az automatika megfelelően gondoskodik a rozsdamentes ajtó biztonságos használatáról is. Így a beépített fotocella, illetve a rácsukódás-védelem segítséget nyújt a kényelmes és balesetmentes igénybevételhez.
A kiegészítőket tekintve a rozsdamentes ajtó eltérő stílusú és átlátszóságú ablakokkal is rendelhető.

A választékban megtalálható a biztonsági és a sugárvédelmi ablaküveg, akárcsak a hőszigetelt vagy a kerek formájú. Mindezen jellemzők összevetése alapján elmondható, hogy a rozsdamentes ajtó optimális lehetőség olyan helyekre, ahol fontos a stabilitás, a tisztaság, a magas szintű légzárás, illetve a variálhatóság.

Az ajánlott oldal:

Kapcsolódó ajánlások

  • Ehhez az ajánláshoz jelenleg 1 másik katalógus bejegyzés sem kapcsolódik.

Írd meg a véleményed!