GYIK blog » Hőszigetelés ötletek

Kézzel szerkesztett ingyenes linkgyűjtemény és cikkgyűjtemény az igényes cikkek, hírek és honlapok számára.

 

Hőszigetelés ötletek

Hőszigetelés az energia megtakarításért a kellemes otthoni klímáért!

Szeretne korszerűsíteni ,energiát megtakarítani,miközben csökkentene fűtésszámláján,de nem tudja melyik hőszigetelési technika lenne az Ön számára a legideálisabb.

Ebben az esetben Üdvözöljük oldalunkon ahol teljes körű információt kap a különböző hőszigetelési eljárásokról.

Megismerkedhet -homlokzati,

-speciális belső oldali,

-tető szigeteléssel.

Abban az esetben, ha már van hőszigetelés és a hiányosságokat szeretné kiegészíteni ahhoz is kellő segítséget biztosítunk.

A továbbiakban végigvesszük, hogy különböző problémákra melyik megoldás lehet a megfelelő.

Homlokzati hőszigetelés

Mindenki számára egyértelmű, ha hőszigetelésről beszélünk a homlokzati hőszigetelés.

Nagyon fontos, hogy olyan anyagot válasszunk, amely időtálló és páraáteresztő.

Ez azért fontos, hogy belülről ne kezdjen vizesedni, penészesedni a lakás.

A Hungarocell és Kőzetgyapotos szigetelés mellett egyre gyakoribbak az újabb megoldások, melyek szintén megfelelőek lehetnek.

Számba kell vennünk az anyagok időtállóságát, tűzállóságát, hő és hangszigetelő képességét. Ellen tudjon állni az időjárási változásoknak, bírja a hőingadozást és ne váljon le a falról!

A legjobb minőségű szigetelő anyagok hő visszaverő felülettel rendelkeznek, hogy meggátolják nyáron a lakás felmelegedését.

Tetőszigetelés,

Az épületek nagy részénél a legtöbb hő a tetőn keresztül távozik. A szigetelést különösen nagy körültekintéssel kell végezni, a tető belső kialakítása miatt nem lehet csak egyszerűen felrakni.

Legelterjedtebb a tető szigetelésére az üveggyapot alkalmazása, melyet az átlagosnál nagyobb vastagságban kell felhelyezni a sikeres energia megtakarítás érdekében .A jól kivitelezett munka képes arra,hogy a kívülről érkező zajokat felfogja s így hangszigetelésként is funkcionálhat.

Belső oldali hőszigetelés

Kizárólag erre speciálisan kifejlesztett hőszigetelő anyaggal lehet elvégezni mivel a hagyományos hőszigetelő anyagok esetében a pára, lecsapódik a fal és a szigetelés között amit penészedés követ. Ennek elkerülése végett olyan anyagot válasszunk, amely vékony és hő visszaverő képessége meggátolja a páralecsapódást mivel a felületet melegen tartja és így megakadályozza a penészgombák megtelepedését.

Padló és lábazati hőszigetelés

Azért találták ki a padló és lábazati hő szigetelést, mert, ahogy a meleg ki tud szökni úgy a hideg is be tud jutni az otthonunkba.

A szigetelést a padlóburkolat alá kell helyezni úgy, hogy lépésállónak is kell lennie. Igyekezzünk jó minőségű anyagot használni, mivel a padlót nem szívesen cserélgetjük.

A lábazati hőszigetelésnél tartsuk szem előtt, hogy a legfontosabb az ellenálló képesség a mechanikus hatások ellen.

Összefoglalva:

A hőszigetelés az egyik legjobb befektetés, ha jól van kivitelezve . A befektetett összeg hamar megtérül az energiahordozók árának növekedése miatt.

Ügyeljünk rá, hogy a szigetelés szakszerűen legyen végrehajtva, mert a szakértelem és az odafigyelés hiánya nedves falakat, dohos, penészes otthont eredményezhet.

Az ajánlott oldal: ThermoShield

Kapcsolódó ajánlások

Írd meg a véleményed!