GYIK blog » Mik a lakásban tartott székhely hátrányai?

Kézzel szerkesztett ingyenes linkgyűjtemény és cikkgyűjtemény az igényes cikkek, hírek és honlapok számára.

 

Mik a lakásban tartott székhely hátrányai?

A lakásban tartott székhely számos hátránnyal jár a vállalkozók számára, számos kellemetlenséget, a magánszféra megszűnését jelenti, így érdemes a székhely terheit áthelyezni egy székhelyszolgáltatás vállára.

De mi is a gond a lakásban tartott székhellyel? A székhelyre érkező leveleket személyesen kell átvennie a vállalkozónak, hiszen ezeket a hivatalos leveleket csak ő veheti át. Az adóhatóság a jogszabályok értelmében akár fel is függesztheti adószámát, ha egy levelet nem vesz át. Mondani sem kell, ez kellemetlenséggel jár. Hogy ez ne következzen be, folyamatosan jelen kell lennie a címzettnek a lakásában, hogy átvehesse a leveleket. Bár persze ez a feladat átruházható egy másik személyre is, családtagokra, házastársra, de nyilván ők sem akarnak a lakáshoz láncolva élni. Mindennek a tetejében itt kell fogadni a NAV-ot is, egy hivatalos ellenőrzés alkalmával. Egy végrehajtási folyamat során lefoglalhatják a lakásában lévő értéktárgyakat.

Mindennek a tetejében a cégnyilvántartásban bárki megtekintheti cégek legfontosabb adatait, így a székhely címét is, mely ilyen formán elég kellemetlen, ha a saját lakásba van bejelentve. A székhelyszolgáltatás mindezekre egy rendkívül jó megoldást nyújt.

Az ajánlott oldal:

Kapcsolódó ajánlások

  • Ehhez az ajánláshoz jelenleg 1 másik katalógus bejegyzés sem kapcsolódik.

Írd meg a véleményed!